Wie zijn wij?

 

Wij, Jaap en Jannie zijn in 2015 begonnen met het gezinshuis en hebben veel ervaring opgedaan met het opvoeden en begeleiden van kinderen met een licht verstandelijke beperking. In de loop der jaren hebben wij diverse trainingen en cursussen gevolgd met betrekking tot de omgang met kinderen met een licht verstandelijke beperking. Wij zijn fulltime gezinshuisouders en staan altijd klaar voor de kinderen die hier wonen. Op dit moment wonen er zeven kinderen binnen het gezinshuis van 9 tot 17 jaar. Beide hebben wij succesvol een EVC traject afgerond en hebben we onze SKJ registratie.

Wij zorgen ervoor dat alle dagelijkse zaken binnen het gezinshuis lopen en nemen alles in ogenschouw. Wij worden ondersteund door een facilitair medewerker, een pedagogisch medewerker, een persoonlijk begeleider en een HBO stagiaire. De medewerkers helpen in de dagelijkse begeleiding en verzorging van de kinderen en organiseren de dagbesteding in het gezinshuis. Tijdens de dagbesteding wordt er gewerkt aan verschillende educatieve thema’s. De activiteiten die plaatsvinden worden zoveel mogelijk uitgevoerd binnen deze thema’s. Dit zijn bijvoorbeeld knutselactiviteiten, verschillende actieve sport en spelactiviteiten, paardencoaching en dagjes weg.

Tijdens begeleiding wonen en dagbesteding wordt er gewerkt aan de behandelplannen van de kinderen, hierin staan zowel de behandeling als de dagbesteding en de individuele doelen en werkplannen beschreven.